2013. július 22., hétfő

Gyümölcsös süti

Teljesen meglepődtem azon, hogy ennek a pofonegyszerű, ámde kiválóan variálható sütinek a receptjét még nem tettem közkinccsé, úgyhogy most sürgősen hiánypótolok. :-)


Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 tasak (=1 teáskanál) sütőpor
  • csipet só

A vajat/margarint felolvasztom, belekeverem a cukrot és a sót, majd a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. Kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm (pontosabban nem is nagyon lehet önteni, mert sűrű massza a végeredmény), megszórom búzadarával, majd megpakolom gazdagon gyümölccsel. Mivel kezdett érni a szilva a kertben, most az került rá, de isteni finom meggyel, almával, barackkal, vagyis bármivel, amit a fantáziánk megenged. :-)
Előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütni (kb. 30-40 perc).

Ja, a múltkor problémáztam a befőttescímkéknél az elmaradt pont miatt... aztán kiderült, hogy nem is kell az oda :-) "Tévedni emberi dolog" - mondta a sündisznó és lemászott a súrolókeféről. :-D

1 megjegyzés:

beszand írta...

:), hasonló arányút használok én is , és valóban egy nagy Joker ez a recept a konyhában!