2011. augusztus 22., hétfő

Savanyúság-felöntőlé

Van egy nagyon jól bevált savanyító-lé receptem, bátran merem ajánlani mindenkinek!
Nem kell főzni, nem kell külön imákat mormolni, hogy ne romoljon meg a savanyúság, nem kell teliholdkor szedett kakukkfüvet átdobálni a bal vállunk fölött, hogy biztos hasson a kezelés. :-)

Hozzávalók:

  • 1,5 l víz
  • 0,5 l 10%-os ecet
  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg só
  • szemes bors, torma, babérlevél, koriandermag, mustármag (mind-mind ízlés szerint, vagy opcionálisan)
  • 1 mk. borkénpor
  • 1 mk. Na-benzoát
Hidegen összekeverni, az alaposan megmosott bármilyen savanyítani valóra ráönteni, üveget lezárni és türelmesen várni. :-)


3 megjegyzés:

zazálea írta...

nem várok! most akarom! -mondta a malacka
:D

szuper,éppen keresgéltem,köszönöm!ropogósak maradnak a zöldségek?

Cic írta...

Igen!!! :-)
Gyorsan le is kopogom, de még SOHA nem romlott meg egyik savanyúságom sem, nem is plöttyedtek el állás közben, pedig sok mindent savanyítottam már így.

Maria írta...

Kb. ilyen az enyém is, nagyon jó, de hadd jegyezzem meg: ilyen bolond melegben viszont erre is érdemes odafigyelni, ettől még elkezdhet forrni ez a lé is. Persze, ha időben észreveszi az ember, gyorsan leönti, bennelévőket lemos, új lé és azzal már semmi baj.