Ez még egy tavalyi süti, csak még nem tettem közkinccsé. Akkor sütöttem, amikor a pozsonyi kifli készítésekor kimaradt négy tojásfehérje s nem akartam egy újabb adag alvé szeletet készíteni. :-)
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- összesen 25 dkg aszalt gyümölcs és/vagy darabos dió (került bele: nagy darabokra vágott dió és -étcsokoládé, aszalt áfonya és -meggy)
- 6 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg olvasztott vaj
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral (pár csepp ecet vagy citromlé, esetleg egy csipet só hatékony segítségünkre lehet ebben). Az összes aszalékot összekeverjük a liszttel, összevegyítjük a kemény habbal, majd a legvégén hozzáöntjük az olvasztott vajat. Zsírozott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük (jelen esetben szilikon kuglófformában készítettem).
Hedonisták csokoládémázzal fokozhatják az élvezeteket. :-)
Ugyan 4 tojásfehérjére szól a recept, de ha ettől többel, vagy kevesebbel rendelkezünk, akkor az arányok az alábbiak:
1 tojásfehérje : 6 dkg aszalvány : 1,25 dkg liszt : 2,5 dkg porcukor : 1 dkg olvasztott vaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése