A sok édes süti mellett igenis elengedhetetlen (számomra legalább is), hogy legyen valami sós rágcsa is, anélkül nem teljes a repertoár. :-)
A perec receptjét közkinccsé tettem már ebben a bejegyzésben sajtos stangli néven - csak annyi a különbség, hogy most nem derelyevágóval vágtam rudakra , hanem perecformákat szúrtam ki a tésztából.
Sajtos kosárka
Leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, addig elkészítjük a tölteléket.
- 4 dl tejet felmelegítünk
- 12 dkg vajjal/margarinnal, majd megfőzünk benne
- 12 dkg lisztet.
Ha kihűlt, egyenként belekeverünk
- 2 egész tojást és
- 20 dkg reszelt sajtot, valamint
- ízlés szerint sót, fehér borsot, szerecsendiót (aki nem szereti, utóbbi kettőt elhagyhatja)
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval köröket vágunk, kosárkaformába helyezzük őket, majd két kanál segítségével diónyi halmokat adagolunk a töltelékből.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Nem mondom, hogy másnap nem finom, de frissen fogyasztva igen csak addiktív. :-)
Áldott Karácsonyt kívánok! Köszönöm a sok finom receptet!
VálaszTörlés