2012. december 24., hétfő

Sajtos kosárka


A sok édes süti mellett igenis elengedhetetlen (számomra legalább is), hogy legyen valami sós rágcsa is, anélkül nem teljes a repertoár. :-)

A perec receptjét közkinccsé tettem már ebben a bejegyzésben sajtos stangli néven - csak annyi a különbség, hogy most nem derelyevágóval vágtam rudakra , hanem perecformákat szúrtam ki a tésztából.

Sajtos kosárka
Leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, addig elkészítjük a tölteléket.
  • 4 dl tejet felmelegítünk
  • 12 dkg vajjal/margarinnal, majd megfőzünk benne
  • 12 dkg lisztet.

Ha kihűlt, egyenként belekeverünk
  • 2 egész tojást és
  • 20 dkg reszelt sajtot, valamint
  • ízlés szerint sót, fehér borsot, szerecsendiót (aki nem szereti, utóbbi kettőt elhagyhatja)

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval köröket vágunk, kosárkaformába helyezzük őket, majd két kanál segítségével diónyi halmokat adagolunk a töltelékből.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Nem mondom, hogy másnap nem finom, de frissen fogyasztva igen csak addiktív. :-) 

1 megjegyzés: